Herbst / Hyrax

Als de beugel net geplaatst is, is het wennen met slikken en praten. De beugel kan spierpijn in de kaken geven, omdat je gedwongen wordt je onderkaak naar voren te houden. Ook je tanden en kiezen kunnen gevoelig worden. Je mag een pijnstiller nemen tegen de pijn. De beugel zit helemaal vast in de mond, vermijd daarom plakkerige dingen zoals kauwgom en toffees.

De scharnieren kunnen uit elkaar gaan als je heel ver opendoet. Mocht dit gebeuren, dan kun je de mond heel ver opendoen en als goed is krijg je het scharnier dan weer in elkaar. Probeer hier niet mee te gaan spelen.

Als de scharnieren los zitten, probeer deze dan zelf met een klein  imbussleuteltje vast te draaien. Mocht dit niet lukken, probeer dan beide kanten los te draaien en de scharnieren te verwijderen.

Krijg je het probleem niet opgelost, neem dan contact op met de spoedlijn.

Hyrax
De Hyrax (spin) wordt geplaatst om de bovenkaak te verbreden. In het begin ontstaat er een grote ruimte tussen de voortanden. Als de bovenkaak voldoende verbreed is, blijft de beugel nog een periode in de mond om botingroei te krijgen en de vergrote botnaad. De ruimte tussen de voortanden wordt weer langzaam kleiner en zal na verloop van tijd weer helemaal verdwijnen.

Inschrijven voor een intakegesprek?
Wij hanteren momenteel een wachtlijst voor de eerste afspraakmogelijkheid.
Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld kom je op de wachtlijst. Zodra je bovenaan de wachtlijst staat, nemen wij contact met je op om een eerste consult in te plannen.