Behandelingen

Uitgebreid onderzoek

Tijdens het eerste consult hebben we een globale indruk gekregen van de staat van uw gebit en kaken, maar om precies te weten wat de mogelijkheden/onmogelijkheden zijn, is een uitgebreid onderzoek nodig. Tijdens de tweede afspraak worden er digitale röntgenfoto`s gemaakt en lichtfoto’s van het gezicht en de mond. Ook wordt een digitale afdruk gemaakt door middel van een mondscanner.

Vervolgens stellen we een persoonlijk behandelplan op (vaak met meerdere opties). Dit wordt dan tijdens het derde bezoek met u besproken. De kosten van een uitgebreid onderzoek zijn € 242,79 (code F125A, F126A, F155A, F156A, F157A, F158A)

Bespreken behandelplan

Tijdens deze afspraak bespreken we welke beugel(s) nodig/mogelijk zijn, de voor- en nadelen van de behandeling en eventuele alternatieven. Tevens wordt de geschatte behandelduur aangegeven en krijgt u een gespecificeerde kostenraming waarop techniekkosten zijn vermeld. U krijgt deze kostenraming per email samen met een informed consent. Er is alle tijd om vragen te stellen. Na deze afspraak informeren we uw eigen tandarts over onze bevindingen, sturen wij de foto’s van het uitgebreide onderzoek naar de tandarts en leggen ons behandelplan aan de tandarts uit. Bij uitgebreide behandelplannen is er ook overleg met de eigen tandarts over de te volgen strategie.

De behandeling

De duur van de totale behandeling is altijd afhankelijk van de te corrigeren afwijking(en), de conditie en de ontwikkeling van het gebit en de leeftijd van de patiënt. Orthodontie werkt met subtiele middelen. Langzaam maar zeker worden tanden en kiezen verplaatst en rechtgezet. Meestal duurt dit proces 12 tot 18 behandelmaanden. De meest uitgevoerde behandeling: “12 maanden slotjes in onder- en bovenkaak”, van 1e consult tot laatste nacontrole kost ongeveer € 2.500,00. Zijn er extra beugels nodig, dan zal de prijs vanzelfsprekend hoger zijn.

Controles

Voor de gemiddelde orthodontische behandeling moet u elke 4 tot 6 weken voor controle komen. Bij de controles bekijkt de specialist hoe het gaat en wordt de beugel gecontroleerd en eventueel bijgesteld.

Medewerking gevraagd!

Tijdens iedere fase van de behandeling is de inzet van de patiënt(e) van het grootste belang voor het bereiken van de beste resultaten. Alle instructies voor het dragen van bijv. beugels en elastieken moeten echt nauwkeurig worden opgevolgd.

Goed en vaak poetsen

Mondhygiëne is van het grootste belang. Poets dus minstens 2 x per dag het gebit en de beugel(s). Vaker mag natuurlijk ook!

Inschrijven voor een intakegesprek?
Wij hanteren momenteel een wachtlijst voor de eerste afspraakmogelijkheid.
Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld kom je op de wachtlijst. Zodra je bovenaan de wachtlijst staat, nemen wij contact met je op om een eerste consult in te plannen.